Петрашиновић: Одржаћемо висок ниво политичке културе и у 2023. години

Скупштина града је у 2022. донела низ одлука од изузетног значаја за грађане Крагујевца, а рад локалног парламента обележио је и висок ниво политичког дијалога и дискусија у току седница.

Настојаћемо да и ове године оправдамо епитет најбољег парламента у Србији, када је реч о нивоу политичких комуникација и политичког обраћања, казао је за РТК, председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић.

Рад Скупштине града у великој мери диктира Градско веће које одлуке шаље парламенту на одлучивање.

Седнице се заказују у договору са градоначелником, већем и одборницима, а у 2022. години градски парламент је заседао 12 пута.
Одржано је 10 редовних, једна по хитном поступку и једна свечана седница. Сличан темпо се очекује и у овој години.

Ниво политичких комуникација и политичког обраћања у крагујевачком парламенту је висок. На томе су последњих година заједнички радили одборници и председавајући, а свој допринос су дали и народни посланици који учествују у раду.

Најважније да се никада не прелази граница пристојности и да се политички противници уважавају, јер је развој града и бољи живот свих грађана Крагујевца заједнички интерес, наглашава Петрашиновић.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *