Петрашиновић реизабран за председника Скупштине града

Верификацијом 87 мандата освојених на јунским изборима и  давањем свечане изјаве, нови одборнички сазив Скупштине града Крагујевца почео је са радом.

Конституисање локалног парламента протекло је у присуству одборника који, су тајним гласањем, за председника Скупштине града поново изабрали Мирослава Петрашиновића из

Српске напредне странке, док је његов заменик Зоран Младеновић, такође члан СНС.

За секретара Скупштине града поново је именована дипломирана правница Сузана Павловић.

На првој седници градског парламента представници политичких странака формирали су одборничке клубове. 6 одборника који су напустили коалицију “Сви на ову страну” формирали су посебну одборничку друпу и убудуће ће деловати под именом “Нова Шумадија”.

Коалиција СПС и ЈС још увек није формирала одборнички клуб, а усмену оставку поднео је Стефан Никезић, члан социјалиста.

Усвајањем Извештаја о проткелим изборима и потврђивањем мандата одборницима, градски паралмент почео је рад у новом сазиву.

Дипломирани правник, председник Скупштине града у ранијем сазиву, Мирослав Петрашиновић сада је добио поверење 69 колега одборника да ту функцију обавља и у наредном мандатном периоду, док ће његов заменик бити страначки колега официр Зоран Младеновић, пензионисан у чину пуковника.

Обраћајући се скупштинском дому, Мирослав Петрашиновић изразио је наду да ће сви одборници активно учествовати у доношењу одлука за развој Крагујевца.

Иако је освојила највећи број мандата на јунским изборима – 46, са ким ће Српска напредна странка формирати већину у крагујевачкој скупштини још увек није званично саопштено.

У првим изјавама за медије поруке свих локалних политичких актера су да ће се залагати да испуне предизборна обећања и да им је заједнички интерес добробит и развој Крагујевца.

Са седам политичких групација, односно 8, јер од данас самостално делује и “Нова Шумадија”, крагујевачка скупштина има све предиспозиције за динамичан политички живот какав се очекује већ од понедељка, 24. августа када ће бити изабрани органи извршне локлане власти.

Шефови одборничких група наредне четри године биће: Саша Јаћовић испред СНС, Милан Урошевић испред СПО, Верољуб Стевановић испред Заједно за Шумадију, Слађан Ракић испред Алтернативе.

Одборничку групу Крагујевачка прича и Толеранција предводиће Борис Ковачевић, ПОКС Мирко Чикириз, док ће Катарина Милосављевић бити шеф нове одборничке групе “Нова Шумадија”.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *