Пијанисткиња Ана Стефановић одржала солистички концерт у Крагујевцу

У оквиру програма културно-уметничког фестивала Куллтура, Крагујевчани су имали прилику да уживају у солисточком концерту пијанисткиње Анe Стефановић.

Комбинацијом музичких жанрова у Кући Ђуре Јакшићa, чуле су се мелодије од Шопена, до савремене музике, као и ауторски радови ове младе уметнице.

Иновација и другачији приступ публици на наступима пијаниста су могући. То је још једним солистичким концертом у Крагујевцу доказала млада уметница Ана Стефановић, која промовише своју уметност кроз синтезу разних жанрова, од класичне до савремене и ауторске музике, а на својим концертима наступа као пијаниста и кантаутор.

Клавир, као акустични инструмент, дозвољава уметнику да изрази своју машту и таленат, а Ана то користи да споји класичну и поп музику.

Ана долази из музичке породице. Кћерка је познатог југословенског певача Слободана Бобе Стефановића и пијанисткиње Диане Јовановић.

Како и сама воли да каже, музика је од најранијег детињства изабрала њу, а не она музику.

Концерт пијанисткиње Ане Стефановић био је последњи у низу концерата у оквиру месечног програма културно-уметничког фестивала Куллтура.

Циљ фестивала је, како истичу организатори, да се младим уметницима представе нови типови образовања и уметности.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *