Пливање за Крст часни први пут у селу Дулене

Пливање за Крст часни организовано је и у селу Дулене.

Манифестација је одржана први пут у овом месту, а пливање није имало такмичарски карактер.

До Богојављенског крста пливала су 14 учесника.

У планинској води која извире са дуленског Црног врха, уз традиционали богојављенски поздрав „Бог се јави”, до Часног крста запливала су 14 пливача.

Међу њима је било оних који традиционално пливају, али и оних који први пут учествују. Ипак, заједничко им је то што су сви победници.

Међу учсницима у пливању за Часни крст био је и Александар Лазовић, шеф Кабинета градоначелника Крагујевца, који по осми пут учествује у манифестацијама оваквог типа.

Духовно-спортској манифестацији, пливању за Богојављенски крст у Дулену, претходила и је служба у храму, након чега су се учесници и бројни гости окупили код језера.

Пливање за Богојављенски крст организовали су житељи Дулена са жељом да се традиција која је данас почела настави сваке године.

По завршетку пливања, учесницима и свима који су допринели реализацији овог догађаја уручене су захвалнице.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *