Пљескавице и ћевапи на струју

Одлука одборника Скупштине града да угоститељски објекти на територији града Крагујевца, који припремају и послужују храну на ћумур, имају рок до краја године да своје кухиње прилагоде искључиво уређајима на струју, природни гас или обновљиве изворе енергије, наишла је на различита мишљења грађана Крагујевца.

Неки сматрају да је одлука оправдана, јер роштиљ и дим загађују ваздух и околину, док други тврде да не бисмо смели тако лако да се одрекнемо традиционалне кухиње, јер печење, пљескавице и ћевапи неће више имати исти укус.

Од наредне године Крагујевчани, бар они из ужег градског језгра, мораће да оду ван града уколико пожеле да поједу пљескавицу или ћевапе са роштиља, па чак и печење са ражња.

Популарна мангала и роштиљ решетке замениће плоче на струју, природни гас или обновљиве изворе енергије.

Као и свака одлука код нас, и ова је наишла на подељена мишљења грађана.

Подсећамо да је због бројних дописа грађана упућених локалној самоуправи, у циљу решавања проблема загађења ваздуха и ширења непријатних мириса из угоститељских објеката који припремају храну, Скупштина града Крагујевца усвојила Одлуку о њиховом уређењу и опремању.

Угоститељски објекти на територији града Крагујевца, који припремају и послужују храну, у обавези су да краја године да начин рада усагласе са одлуком која предвиђа обавезу коришћења искључиво уређаја на струју, природни гас или обновљиве изворе енергије.

Одлука се односи на објекте у такозваној првој зони, која обухвата простор између „СББ хале Језеро“ и Тржног центра „Плаза“, односно од Великог парка преко Сушичког потока до десне обале Лепенице.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *