ПМФ организује бесплатну припремну наставу за будуће бруцоше

Природно-математички факулет Универзитета у Крагујецу организоваће и ове године бесплатну припремну наставу за полагање пријемних испита за упис на основне академске студије.

Припремна настава за средњошколце биће организована на институтима за биологију и екологију, математику и информатику, физику и хемију.

Средњошколци који након четворогодишњег образовња планирају да упишу неки од факултета Универзитета у Крагујевцу и ове године имаће прилику да на институтима Природно-математичког факултета присиствују припремној настави која ће бити одржана по комбинованом моделу.

Део наставе организоваће се уживо, а други ће због специфичности ситуације услед пандемије корона вируса, бити одржан путем платформе Мајкрософт тимс.

Сваки институт је осмислио посебан програм као помоћ средњошколцима при полагању пријемног испита.

Природно-математички факултет деценијама спроводи политику припремне наставе за коју је до сада интересовање показао велики број будућих бруцоша.

Поред наставе, у оквиру припрема биће организована и симулација пријемног испита.

Сви заинтересовани кандидати за припремну наставу могу се пријавити попуњавањем онлајн формулара који се налази на сајту Природно-математичког факултета, након чега ће бити обавештени о приступању одговарајућем тиму.

Настава почиње 26. фебруара и одржаваће се сваке суботе од 10 до 12 часова.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.