Почела изградња стамбено пословног комплекса и бензинске станице „Трнава промет“

Свечаним полагањем камена темељца на простору где се гради више од 150 станова за запослене у предузећу „Трнава промет“, у улици Ђенерала Терзибашића, почели су радови на изградњи објекта од хиљаду квадрата у коме ће бити смештена бензинска станица, ресторан и малопродајни објекти ове трговинске куће.

Камен темељац положио је градоначелник Крагујевца Никола Дашић, а свечаности су присуствовали члан Градског већа Дамјан Срејић, као и представници градских установа и Полицијске управе.

Власник крагујевачке компаније, Братислав Лазарчевић је, у изјави за Радио-телевизију Крагујевац, нагласио да је ово први стамбено-пословни комплекс компаније „Трнава промет“ и да ће предност у решавању стамбених питања имати запослени који у овом предузећу раде у континуитету од 15 до 30 година.

Станови ће моћи да се купе по повољнијим ценама од тржишних, а завршетак изградње планиран је крајем 2022. године.

Свечано полагање камена темељца за објекат у коме ће бити смештени: ресторан-посластичарница и трговина допуњен је и бензинском станицом.

Модерним изгледом, стамбено-пословни комплекс биће уклопљен у просторну целину, јер су, у непосредној близини, највећи шопинг мол у Крагујевцу, као и низ стамбених четврти.

Грађани из овог дела града добијају на једном месту заокружен комерцијални комплекс какви већ постоје у насељу Аеродром и у Центру.

Компанија „Трнава промет“ недавно је обележила 30 година рада.

Четврта деценија пословања почиње са планом да запослени реше стамбено питање.

Оснивач трговинског ланца Братислав Лазачевић је подсетио да предузеће „Трнава промет“ има преко хиљаду запослених у 28 малопродајних објеката и да послује у више различитих привредних грана.

Малопродајна мрежа се шири у свим месним заједницама у Крагујевцу и Тополи, јер грађанима одговара куповина животних намирница по повољнијим ценама.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.