Почела међународна конференција о хемоинформатици и биоинжењерингу

Крагујевац је домаћин водећим светским и домаћим стручњацима у областима биомедицинског инжењерства и биоинформатике.

Они данас и сутра учествују на Другој међународној конференцији о хемоинформатици, биоинформатици, бионжењерингу и примени рачунарства и информационо-комуникационих технологија, коју организује Институт за информационе технологије Универзитета у Крагујевцу.

Конференција је окупила научнике, истраживаче и студенте из Србије и света ради размене искустава и резултата истраживања о различитим аспектима примене рачунарства и информационо-комуникационих технологија у природним, техничким, медицинским, биотехничким и друштвеним наукама.

Међународна конференција о хемоинформатици и биоинжењерингу је показатељ да се ова област јако добро развија на Универзитету у Крагујевцу и да постоји велики број младих људи који желе томе да се посвете.

Током дводневне Конференцијe биће обухваћене теме из хемоинформатике, хемогеномије и молекуларног дизајна, биоорганске, бионеорганске и медицинске хемије, биоинформатике и примењене биологије, биомедицинског инжењеринга и примењене науке и технологије.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *