Почела реконструкција амбуланте у насељу Бресница

Почетак радова на реконструкцији амбуланте у Бресници крагујевачког Дома здравља, за коју је новац одобрило надлежно министарство, обишли су градоначелник Крагујевца Никола Дашић са сарадницима и државни секретар Министарства здравља, Александар Стефоски.

За ове радове издвојено је 34 и по милиона динара.

У другој по величини амбуланти крагујевачког Дома здравља запослено је 70 радника који пружају здравствене услуге за око 30 хиљада грађана који живе у Бресници.

Дужи временски период није улагано у овај објекат који је почео са радом 1988. године.

На згради ће бити урађена фасада, комплетна столарија, део крова као и прилазне стазе.

Пројакат реконструкције амбуланте у Бресници је наставак улагања Министарства здравља у здравство у Крагујевцу.

Министарство здравља и држава су у претходном периоду значајна средства издвојили из буџета за реконструкцију здравствених објеката у целој Србији, нову опрему као и запошљавање нових кадрова.

Након реконструкције, амбуланта у насељу Бресница биће модерна зграда, енергетски ефикасна што ће значајно утицати на потрошњу струје и грејања, а пацијенти ће имати прилику да се лече у пријатнијем окружењу и у много бољим условима.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *