Почели Дани крагујевачке књиге

Традиционална манифестација „Дани крагујевачке књиге“ свечано је отворена данас у галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“.

До 23. фебруара разним програмима представиће се крагујевачко издаваштво  и стваралачка продукција, књижна и некњижна грађа обрађена у Завичајном одељењу Библиотеке.

И ове године додељена је Повеља за књигу године.

Током развноврсних програма на 11. „Данима крагујевачке књиге“ биће приказано крагујевачка издавачка и стваралачка продукција у претходној години.

На свечаном отварању беседу је одржао крагујевачки песник Саша Миленић, а додељене су и повеље за најбољу крагујевачку књигу 2023. године.

По први пут награду су поделили издања из Народног музеја Шумадије и издавачке установе „Каленић“ Епархије шумадијске.

Манифестација представља завичајне ауторе, појединце и удружења, који различитим интересовањима и хобијима баштине традицију и културу Крагујевца и околине.

Мото манифестације садржан је у цитату завичајног аутора Слободана Павићевића – „У Крагујевцу највише волим људе који воле свој град. За 50 година очекујем да ће Крагујевац бити мера Шумадије.

То значи да Шумадија буде најурођеније домаћинство Србије, а Крагујевац буде њена гостинска соба.“

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *