Почело усељавање у крагујевачки студењак

Нова академска школска година почиње 1. октобра када ће у амфитеатрима свих факултета крагујевачког Универзитета бити организовани свечани пријеми за студенте прве године.

Почетку високог образовања претходи усељавање студената у приватни или смештај у студентском центру. Како то традиција налаже, први станари студентског дома су бруцоши који су данас добили кључеве од соба.

Студенти који су се определили да наредних година проучавају медицину, математику, физику, права, економију или било коју научну област из спектра који нуди Универзитет у Крагујевцу од данас могу да користе и смештајне капацитете Студентског центра. Приви су у крагујевачки „студењак“ ушли бруцоши.

Помоћ при усељавању бруцошима су пружили родитељи.

У студентском дому ове академске године биће смештено 222 бруцоша. Капацитети центра су за сада 634 лежаја. Завршетком новог крила студентског дома требало би да буду повећани за 147 кревета.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.