Почео 12. ЈоакимИнтерФест

На сцени Књажевско-српског театра, уз подршку Министарства културе и информисања, а под покривитељством Града Крагујевца отворен 12. ЈоакимИнтерФест.

У оквиру овог фестивала публика ће имати прилике да погледа жанровски разнолике представе. Прва на репертоару била је представа „Илузије“.

Добродошлицу љубитељима позоришне уметности пожелео је члан Градског већа за културу Миљан Бјелетић, који је присутне подсетио на историјат фестивала и велики значај крагујевачког позоришта за српску културу.

Овај међународни фестивал оправдава свој назив, јер ове дванаесте године одржавања, осим две представе београдских позоришта посетиоци ће моћи да погледају представе гостију из Пољске, Румуније, Русије, Хрватске и Бугарске.

Част да отворе овај међународни фестивал имали су глумци Београдске Установе културе „Вук Стефановић Караџић“ са представом „Илузије“.

Ова драма окарактерисана као комедија говори о љубави два брачна пара који анализирањем историје своје љубави поставља питања „шта је то права љубав“, „постоје ли формуле љубави“.

С обзиром да је овај фестивал такмичарског карактера о наградама ће одлучивати жири који ове године чине глумица Радмила Живковић, редитељка Слађана Килибарда и драматург Ђорђе Милосављевић.

Током „ЈоакИминтерФеста“, који траје до 15. октобра посетиоци ће моћи да уживају у седам представа из селекције Милоша Латиновића.

Осим такмичарског дела фестивала љубитељима позоришне уметности биће представљен и богат пратећи програм на коме ће учествовати многи уметници из нашег региона.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *