Почео 8. Интернационални фестивал камерне музике у Крагујевцу

Концертом фестивалског ансамбла „Конвивијум Музикум“ у Крагујевцу је синоћ отворен 8. Интернационални фестивал камерне музике.

У свечаној сали Прве крагујевачке гимназије уметници из Португалије, Литваније и Србије извели су дела Моцарта у кларинетском квинтету и варијације Прокофјева у клавирском секстету.

Музичари из Португалије и Литваније први пут су се састали и свирали са својим колегама из Србије на отварању 8. Интернационалног фестивала камерне музике „Конвивијум Музикум“ у Крагујевцу.

Публика у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије била је у прилици да ужива у камерном музицирању кларинетског квинтета и клавирског секстета.

Током фестивала своја умећа представиће ансамбли из различитих крајева света уз уникатне комбинације инструмената и музичке интерпретације. Организација 8. Интернационалног фестивала камерне музике прилагођена је пандемијским условима.

Посетиоце фестивала, у наредна три дана, очекује егзотичнан репертоар.

Гитарски квартет из Немачке, Београдски трио и Фестивалски ансамбл „Конвивијум Музикум“ приближиће љубитељима камерне музике барокне стилове, романтизам као и остварења савремених композитора.

Сви концерти почињу од 20 сати, а улаз је бесплатан.

Извештава новинарка РТК Mарина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *