Почео Фестивал популарне културе у Крагујевцу

Фестивал популарне културе – „ПОП Форум Фест”, као део истоименог пројекта НВО Миленијум, почео је јуче у крагујевачком Дому омладине.

Концепт програма је усмерен ка представљању повезаности америчке и српске популарне културе од педесетих година прошлог века до данас.

Пројекат „ПОП Форум – популарна култура Америке и Србија” започео је продукцијом истоименог портала цивилног сектора који се, с једне стране бави темама из популарне културе, одрживог развоја и јавних политика, а са друге промоцијом аналитичко-истраживачких текстова, научно-стручних радова, публицистике и књижевности, као и јавним предавањима на тему популарне културе и културне политике.

Тродневни Фестивал популарне културе, који је део истоименог пројекта НВО Миленијум, отворио је документарни филм „Како је почео рокенрол у Крагујевцу, а потом су млади музичари школе модерне музике Октава извели концерт рока и блуза.

Други дан је посвећен изложби америчког стрипа уз едукативну видео пројекцију Стрип на филму. Фестивал се завршава сутра, а тема је Џез.

Пројекат ПОП Форум – популарна култура Америке и Србија Миленијум организује уз подршку Амбасаде САД у Србији, док је програмски партнер фестивала крагујевачки Дом омладине.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *