Почетак рада првог Затвореног дистрибутивног система у Србији

Крагујевачка Енергетика је од 1. марта постала оператер првог затвореног дистрибутивног система у Србији.

Затворени дистрибутивни систем је формиран и функционише према јасним принципима за сигуран, економичан и поуздан рад и приступ.

У оквиру овог система снабдева се 23 потрошача.

У оквиру Затвореног дистрибутивног система снабдева се 23 потрошача и за сада се сви потрошачи снабдевају електричном енергијом од стране два снабдевача.

Планирана количина електричне енергије која у периоду од годину дана треба да протекне у оквиру овог система је око 40 хиљада Мwh.

Свим потрошачима који се снабдевају електричном енергијом у оквиру затвореног дистрибутивног система омогућен је интегрисан метод мерења потрошње електричне енергије, тако да ће сваки потрошач имати детаљан увид у структуру своје потрошње.

Пошто се, углавном, ради о индустријским потрошачима, такав начин регистровања им омогућава да боље управљају својом потрошњом односно трошковима везаним за електричну енергију.

У наредном периоду крагујевачка Енергетика очекује повећање броја потрошача, а такође биће отворени и за сарадњу са новим снабдевачима који испуњавају услове према важећој законској регулативи у области енергетике.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *