Почиње 14. Арсенал фест

У Крагујевцу вечерас почиње 14. издање Арсенал феста, једног од највећих музичких догађаја у овом делу Европе, који се организује од 2011. године.

Фестивал, који ће и ове године окупити неке од највећих музичких звезда данашњице, организује се на три бине у простору „Кнежевог арсенала“: Main Stage-u, Garden Stage-u и Explosive Stage-u.

Када је реч о „најзвучнијим“ именима, прве вечери фестивала, на Главној бини, од 23.20 наступиће амерички бенд Догстар, у коме бас гитару свира Кијану Ривс, глумачка звезда Холивуда.

Ривс са колегама из бенда долази у Крагујевац после наступа у Загребу.

Пре бенда Догстар, на истој сцени, од 21.40, свираће Партибрејкерси.

У петак, другог дана фестивала, на Главној бини, од 21.40, свираће „Бијело дугме“.

Концерт је део турнеје којом бенд обележава 50 година од оснивања.

Како је најављено, уз Горана Бреговића, хитове „Бијелог дугмета“ изводиће и двојица од тројице некадашњих певача ове легендарне југословенске групе – Младен Војичић Тифа и Ален Исламовић.

Последње вечери фестивала, у суботу, на Главној бини, од 21.30, наступиће Здравко Чолић, који ће своје најпознатије песме извести у потпуно новом аранжману, у пратњи симфонијског оркестра.

Карте за Чолићев концерт већ су одавно распродате.

Фестивал ће традиционално ће бити приређен у простору „Кнежевог арсенала“ – споменику нашој индустријској традицији, у коме је, почетком рада Тополивнице, 1853. године зачета српска индустрија.

У складу са тим је и слоган овогодишњег „Арсенал Феста“, који гласи „Арсенал светла!“ и посвећен је јубилеју – 140. години од када је на простору „Кнежевог арсенала“ засијала прва сијалица на Балкану.

Најављен је долазак великог броја поклоника фестивала из целог региона.

У Крагујевцу су попуњени сви смештајни капацитети, а због огромне потражње цене преноћишта су вртоглаво порасле, чак и до 15.000 динара за ноћ!

Они који нису успели да обезбеде кревет, прескупо им је ноћење у хотелима и хостелима, или су, пак, једноставно – авантуристи, и ове године имају прилику да под шатором одседају у Арсенал Кампу, који је ће бити постављен поред Стадиона „Чика Дача“, а смештај у кампу за три дана кошта 1.500 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *