Почиње продаја збирки задатака за припрему осмака за завршни испит

Збирке задатака из српског, односно матерњег језика, математике и изборног теста, који обухвата задатке из историје, географије, биологије, физике и хемије за припрему осмака за завршни испит биће у продаји од 24. јануара.

Збирке су на српском и језицима националних мањина, а издања из математике и српског, односно матерњег језика садрже по 450 задатака, док комбинована збирка из пет изборних предмета садржи по 120 задатка по предмету, распоређених на основни, средњи и напредни ниво.

Збирке су заједничко издање Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и Просветног прегледа, а на крају публикација налазе се решења.
Основни задатак збирки је да ђацима приближе модел задатака који ће се наћи на завршном испиту и да им омогуће да самостално вежбају и проверавају знање, саопштено је из Просветног прегледа.

Све три збирке заједно коштају 1600 динара. Појединачно, цена збирке за српски или матерњи језик је 600 динара, док збирка за математику и комбинована збирка коштају по 500 динара.

За оне који желе да вежбају задатке и ван ових збирки, у продаји је и публикација са тестовима са завршних испита претходних година.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *