Почиње санација пепелишта у Енергетици

Све студије и пројекти који су били неопходни за почетак санације пепелишта у крагујевачкој Енергетици су урађени.

Биће расписан јавни позив за извођење радова и у најкраћем року кренуће санација депоније пепела, казао је директор градске топлане, Андреја Илић, гостујући у емисији „Комунални сервис“ на Телевизији Крагујевац.

Реализација друге фазе пројекта унапређења даљинског грејања у Крагујевцу очекује се одмах по завршетку текуће грејне сезоне.

Она подразумева санацију депоније у Енергетици на којој, како се процењује, има око 40.000 тона пепела. Тако ће се додатно смањити аерозагађење у Крагујевцу.

У оквиру прве фазе пројекта модернизације система даљинског грејања у Крагујевцу, која се приводи крају, постојећи котлови на угаљ мењају се новим на природни гас, а радови се одвијају планираном динамиком.

Укупна вредност пројекта је око 18 милиона евра, а финансира се из кредитне линије Европске банке за обнову и развој.

Енергетика греје више од 22.000 потрошача у Крагујевцу, а емисија штетних гасова у атмосферу биће значајно смањена уградњом котлова у којима ће, уместо угља, сагоревати гас.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.