Почиње упис у средње школе

Према евиденцији Школске управе Шумадијског управног округа за упис у средњу школу заинтересовано је 2945 ученика што је за 226 ученика више у односу на прошлу годину.

На територији Шумадије расположивих је места колико и ученика. Пријемни испити су завршени у неколико крагујевачких средњих школа. Мали матуранти завршни испит полагаће од 18 до 20. јуна.

Пријемни испити завршени су у Музичкој школи „Др Милоје Милојевић“ у Другој техничкој школи.

У Првој крагујевачкој гимназији пријемни испит полагали су ученици изузетних способности за математику и информатику.

У Другој крагујевачкој гимназији пријемни испит полагали су ученици који су заинтересовани за упис у специјално филолошко одељење.

У Крагујевачким средњим школама у понуди су бројни смерови у осам средњих школа, Музичкој школи, Школи за децу оштећеног слуха и Средњој школи „Вукашин Марковић“.

Министарство просвете науке и технолошког развоја одобрило је упис ученика у Крагујевачким средњим школама и то у Првој гимназији: 4 одељења на друштвено језичком смеру, 5 природно математичком, 1 одељење за обдарене ученике за математику и 2 одељења за рачунарство и информатику.

Економска и Медицинска школа уписаће по пет одељења, Друга техничка три, Туристичко угоститељска школа 7 одељења, Политехничка 14 а Прва техничка школа 12 одељења.

Завршни испит мали матуранти полажу 18. 19. и 20. јуна а коначни резулзултати завршног испита знаће се 28. јуна.

Будући средњошколци листе жеља предају 29. и 30. јуна, а расподела по школама за први уписни круг је 8. јула.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.