Почињу радови на уређењу Шумаричког језера

Градска управа за развој и инвестиције града Крагујевца потписала је уговор са Предузећем за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Шумадија“ за извођење радова на уређењу Шумаричког језера чиме су се стекли услови да се почне са најављеном реконструкцијом.

Пројекат је вредан 12 милиона динара.

„Крагујевачко море“ би ускоро требало да добије нови изглед јер коначно почиње најављено детаљно уређење десне обале језера у Шумарицама.

Како је на основу мишљења Републичког завода за заштиту споменика културе било потребно да се измени идејно решење и смањи број предвиђених садржаја, нови пројекат ће, уместо 30, коштати 12 милиона динара.

Радови ће бити извођени тако да не ометају посетиоце Шумаричког језера, који ће ипак морати да имају мало разумевања и стрпљења.

Новоуређени простор на Шумаричком језеру биће подељен на неколико зона, а у плану је и санација степеништа која воде до плаже.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.