Почињу радови на уређењу Шумаричког језера

Градска управа за развој и инвестиције града Крагујевца расписала је тендер за уређење језера у Шумарицама који је отворен до 24. маја.

Према речима Предрага Стевовића, члана Градког већа за спорт, радови на уређењу требало би да почну већ 25. маја.

Према првобитном идејном решењу за реализацију пројекта уређења десне обале Шумаричког језера било је предвиђено 30 милиона динара из градског буџета.

Како је на основу мишљења Републичког завода за заштиту споменика културе било потребно да се измени идејно решење и смањи број предвиђених садржаја, нови пројекат ће коштати 12 милиона динара.

Новоуређени простор на Шумаричком језеру биће подељен на неколико зона, а у плану је уклањање постојећег и постављање новог мобилијара као и санација степеништа која воде до плаже.

Део новца биће преусмерен сређивање једног дела партера отворених базена који није реновиран последњих неколико деценија.

Сви наведени радови на уређењу Шумаричкој језера и овторених градских базена требало би да буду завршени до 15. јуна, када почиње нова купалишна сезона.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *