Пријем за прваке – подмладак Црвеног Крста

За ученике првог разреда основне школе, који чине подмладак крагујевачког Црвеног крста, организована је симболична свечаност.

Добродошлицу у ову хуманитарну организацију првацима су пожелели представници града Крагујевца и Црвеног крста, који је за нове чланове подмлатка припремио скромне поклоне.

Градска организација Црвеног крста сваке године отвара своја врата за најмлађе Крагујевчане.

У редове ове организације примљено је око 1.400 ученика првог разреда основне школе, који ће, захваљујући чланству у Црвеном крсту, проширити постојећа и стећи нова знања о хуманости.

Ову традицију крагујевачки Црвени крст негује 36 година.

За крагујевачке малишана од велике је важности да од најранијег узраста буду укључени у волонтерски рад и науче када и на који начин да помогну својим другарима.

Захваљујући подршци донатора и из сопствених средстава, Црвени крст је за нове чланове подмлатка припремио скромне поклоне.

Црвени крст Крагујевац, у Позоришту за децу, организовао је свечаност за ученике првог разреда основних школа, који се симболично примају у Подмладак Црвеног крста.

Тим поводом, предшколске установе “Наде Наумовић и Ђурђевдан” извеле су културно-уметнички програм.

Навршава се 36 година како Црвени Крст Крагујевац на овај начин отвара своја врата за око 1400 ученика првог разреда основних школа и започиње рад са њима.

Тридесет шест генерација даје свој допринос овој хуманој мисији.

За крагујевачке малишане, од велике је важности да од нарјранијег узраста буду укључени у волонтерски рад и науче када и на који начин да помогну својим другарима.

Захваљујући подршци донатора и из сопствених средстав, Црвени Крст Крагујевац је за све првачиће припремио скромне поклоне.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *