Подршка деци без родитељског старања

Пружање подршке деци без родитељског старања из Дечјег дома “Младост” у креирању сопствене будућности, циљ је пројекта који је крагујевачки Центар за социјални рад реализовао у партнерству са америчком фондацијом “Деца без родитеља широм света”.  

Завршном конференцијом у оквиру пројекта, који је започет 2004. године, обележена је 56. годишњица постојања Центра за социјални рад.

Пројекат под називом “Повратак у будућност” реализован је у циљу пружања подршке деци без родитељског старања из Дечјег дома “Младост”, у стварању аутентичног идентитета и креирању сопствене будућности.

Захваљујући средствима америчке фондације, петоро младих је завршило школовање, од којих је четворо стекло факултетско образовање.

Завршној конференцији, поред младих који су учествовали у пројкету, присуствовали су и представници Фондације са сарадницима, стручни радници који су били подршка у реализацији активности и експерти у области заштите деце и младих.

До сада је реализовано више од 20 пројеката из којих су проистекле нове услуге и нови модели ефикасног рада Центра за социјални рад.

Иначе, ова установа већ 56 година улаже велики напор за стварање бољег, квалитетнијег и хуманијег окружења које брине о породици, истакла је Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравство и социјалну заштиту.

Центар за социјални рад основан је 14 октобра 1961. године са основним задатком да изучава социјалне проблеме у локалној средини и предлаже мере за њихово решавање.

Временом се развијао кроз послове истраживања, планирања, решавања социјалних проблема појединаца и социјалних група и креирање нових услуга.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *