Подршка породици са децом

На последњој седници Скупштине града усвојена је одлука о проширеним и додатним правима финансијске подршке породици са децом и мере за остваривање демографске и популационе политике, на територији града Крагујевца.

Ова одлука не доноси ништа ново у тој области, али на једном месту дефинише сва проширена права којих укупно има десет.

Проширеним правима из области друштвене бриге о становништву градска управа жели да суграђанима омогући квалитетнији и бољи живот.

За родитељски додатак за прво дете, близанце, тројке и четворке, Град у је овој години издвојио четири милиона динара од чега је до сада утрошено милион и 440 хиљада динара.

За незапослене породиље опредељено је 9,5 милиона, а искоришћено је 7 милиона и 300 хиљада динара.

Међу проширеним правима су бесплатни уџбеници за ученике свих основних и средњих школа, боравак на Копаонику током летњег распуста за децу из социјално угрожених породица и дневни боравци за децу са сметњама у развоју.

За бесплатно коришћење јавног градског превоза за све основце и средњошколце без обзира на удаљеност места становања од школе, Град је издвојио 20 милиона динара за најугроженије категорије.

У оквиру мера за остваривање демографске и популационе политике локална самоуправа ће финансирати четврти покушај вантелесне оплодње за десет парова.

За републичке принадлежности своја права суграђанке могу остварити у одељењу за дечију заштиту које се тренутно налази у Дому синдиката, због реновирања просторија у улици Саве Ковачевића.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *