Почела исплата помоћи пензионерима

Једнократну помоћ у износу од пет хиљада динара примиће милион 75 хиљада пензионера у Србији, а из државне касе за ову намену обезбеђено је 8,85 милијарди динара.

У Крагујевцу ће ову помоћ добити 44 000 пензионера. Поред ове једнократне помоћи, у наредном периоду, пензије би требало да буду веће за 5 посто, што ће према речима Крагујевчана у трећем животном добу значајно утицати на њихове буџете.

Поред помоћи које им пружа држава, крагујевачким пензионерима Удружење пензионера омогућава низ погодности за бољи и квалитетнији живот.

Поред куповине огрева на више месечних рата без камате, за најугроженије пензионере Удружење је обезбедило 450 прехрамбених пакета од по 15 кг, са основним животним намирницама и средствима за хигијену.

Под покровитељством града Крагујевца Удружење је почетком ове календарске године обезбедило једнократну помоћ од 5 хиљада динара за хиљаду пензионера, а 15 хиљада Крагујевчана трећег животног доба користи бесплатно градски превоз.

Помоћ коју даје држава у износу од 5 хиљада динара, пензионери могу да подигну на местима на којима подижу месечне пензије, а према њиховим речима помоћ је од великог значаја за ову популацију.

Од 44 хиљаде крагујевачких пензионера, њих око 27 хиљада прима пензију мању од 20 хиљада, а више од седам и по хиљада има пензије испод 13 хиљада динара.

Удружење пензионера у Крагујевцу организовало је низ мера и повољности.

Крагујевачки пензионери покренули су иницијативу за добијање сениорске картице, са којом би остварили значајне попусте у трговинским ланцима, културним и спортским манифестацијама

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *