Појачана контрола саобраћаја до 12. новембра

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, од данас до 12. новембра спроводи акцију појачане контроле саобраћаја, усмерену на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила.

Акција ће се спроводити у 30 држава чланица организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Током трајања акције, саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила.

Посебан акценат ће бити стављен на контролу поштовања одредби Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, контролу превоза терета, као и контролу испуњености општих услова за учешће у саобраћају возача теретних возила и аутобуса.

У циљу унапређења безбедности деце у саобраћају, саобраћајна полиција ће интензивно контролисати аутобусе којима се превозе деца на екскурзије, рекреативне наставе, као и аутобуса којима се обављају други видови организованог превоза деце.

Од почетка ове године, саобраћајна полиција у контроли саобраћаја открила је око 108.000 прекршаја које су учинили возачи теретних возила и 4.000 прекршаја које су учинили возачи аутобуса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *