Појачана контрола саобраћаја од 25. априла до 1. маја

Саобраћајна полиција ће од 25. априла до 1. маја спровести мере појачане контроле саобраћаја, а 1. маја брзина ће се мерити непрекидно, 24 сата, са циљем превенције страдања у саобраћају.

Након што радар измери брзину и она буде непрописна, на адресу власника возила стићи ће позив да се изјасни ко је управљао возилом у датом тренутку, а уколико власник то не учини сносиће законске последице.

На свим путевима користиће се максималан број радарских уређаја, како стационарни на ауто-путу, Коридорима 10 и 11, ручни, као и они који се налазе у пресретачима.

Просек смртно страдалих у саобраћајним несрећама у Србији око 500 на годишњем нивоу, али да иако је то знатно мање него на почетку 21. века, није задовољавајући резултат.

Када говоримо о броју повређених, 3.200 задобило је тешке телесне повреде у саобраћајним незгодама, а чак 16.000 њих који су лакше повређени. Брзина је убица број један на путевима.

За предстојеће првомајске празнике најављена је и контрола присуства алкохола и психоактивних супстанци код возача, и то на пунктовима у близини популарних места за излет.

„Прошле године је чак 11.000 особа задржано јер је управљало под дејством алкохола, а од те бројке 3.000 њих су повратници.

Управа Саобраћајне полиције је још једном позвала грађане да наставе да достављају предлоге на којим деоницама су потребни радари или појачана контрола. Грађани су предложили до сада више од 400 места контроле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *