Покрет обнове Краљевине Србије: Заштитимо децу од дроге и алкохола

Чланови Градског одбора Покрета обнове Краљевине Србије Крагујевац данас су, на Тргу код Крста, отпочели са прикупљањем потписа за петицију под називом “Склонимо децу са улица“.

Покрет обнове Краљевине Србије петицију је покренуо са циљем да Народној скупштини предложи увођење Закона о заштити деце од психоактивних супстанци, истакао је председник Градског одбора те политичке организације Мирко Чикириз.

Циљ је, додаје Чикириз, да странка на националном нивоу прикупи најмање 50.000 потписа.

Покрет обнове Краљевине Србије позива и на повратак традиционалним, породичним вредностима у којима ће деца одрастати у здравом окружењу.

Исланд је од 1998. до 2018. године смањио стопу наркоманије и алкохолизма међу младима са 44 на 5 одсто.

Исто може и Србија уз помоћ три мере које је применио Исланд и које подржава Покрет обнове Краљевине Србије.

Прво држава мора да обезбеди деци да се бесплатно баве спортом три до четири пута недељно и да део школских часова похађају у природи.

Затим да се уведе забрана присуства деце млађе од 16 година на улици после 24 часа лети и 22 часа зими, без пратње пунолетних лица, али и да се забрани присуство малолетника после 23 часа у угоститељским објектима у којима се точи алкохол, објаснио је Чикириз.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.