Покрет социјалиста обележава 13 година постојања

Покрет социјалиста данас обележава 13 година постојања странке, а тим поводом одржана је конвенција у Београду којој је присуствовао лидер Покрета Александар Вулин, чланови те странке и немали број симпатизера и из других градова Србије.

Конвенцији је присуствовао и председник Српске напредне странке, коалиционог партнера Покрета социјалиста и председник Републике Александар Вучић, као и један од лидера Демократског фронта из Црне Горе Андрија Мандић.

Такође, гости на обележавању 13 година постојања Покрета социјалиста били су и председник Српске листе са Косова и Метохије Горан Ракић, као и пензионисани генерал и некадашњи командант Приштинског корпуса Војске Југославије Владимир Лазаревић.

У Спортском центру “Шумице” у Београду, на обележавању годишњице Покрета социјалиста, присуствовали су и представици амбасада Кине, Русије, Венецуеле и Кубе.

Покрет социјалиста је политичка странка левог центра, коју је 8. августа 2008. године основао Александар Вулин.

У коалицију Покренимо Србију, 2012. године, Покрет је ушао са Српском напредном странком, Новом Србијом и Покретом снага Србије са којима је наступао на изборима те године, када је за тај покрет освојен један посланички мандат.

И 2014. године Покрет социјалиста је наступао на изборима у коалицији “Будућност у коју верујем” са Српском напредном странком, Социјалдемократском партијом Србије, Новом Србијом и Српским покретом обнове.

На на републичким праламентарним изборима 2016. године, наступајући у коалицији са Српском напредном странком, Покрет социјалиста је освојио три посланичка мандата у Скупштини Србије, а на председничким изборима 2017. године подржао је председничког кандидата Александра Вучића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *