Полемика одборника о радном времену Апотека Крагујевац

Иако није била тачка дневног реда Скупштине града, увођење јавно приватног партнерства у рад градских апотека ипак је изазвало полемику међу одборницима.

О томе да ли је потребно приватизовати државне апотке различите ставове имали су одборници владајуће већине.

Једна од тачака око које се водила исцрпна расправа међу одборницима је и Предлог одлуке о радном времену установе Апотека Крагујевац, чије је радно време од 7 до 20 часова, а дежурне апотеке 24 часа.

Одлука којом је требало само усагласити радно време са Законом о раду и Законом о здравственој заштити да се не би плаћао прековремени рад, поготово у време када је преко потребно да апотеке раде, мотивисала је одборнике да отворе тему јавног или приватног власништва градских апотека.

Ова тачка је јасно поделила медицину и политику, а одборнике опозиције у ставовима приближила владајућој већини.

Занимљиво је, да је тачку на ову тему ставио одборник СПС Миодраг Николић који је вратио дискусију у локалне оквире, подсећајући да одборници нису посланици и да се на седници Скупштине града ипак само нашла тачка о радном времену Апотеке Крагујевац.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *