Полицајци и ватрогасци се дружили са крагујевачким малишанима

Крагујевачки малишани били су у прилици да се, кроз дружење са полицајцима и ватрогасцима, упознају са њиховим радом и професијом.

Показна радионица организована је у оквиру пројекта који спроводе министарства унутрашњих послова и просвете.

Циљ је подизање свести ученика о препознавању и последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, као и о начинима решавања конфликта уколико до насиља дође.

Ученици нижих разреда крагујевачких основних школа могли су да се упознају са радом полиције и опремом коју чувари реда и ватрогасци користе.

Деца, родитељи и наставници били су у прилици да разговарају са полицијским службеницима и ватрогасцима, изнесу питања и реше евентуалне недоумице.

Дружење са малишанима организовано је у оквиру пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“.

Циљ је да се малишани кроз дружење и разговор са полицајцима упознају са овом професијом и основама безбедности.

Током показне радионице полицијски службеници и ватрогасци потрудили су се да малишанима дочарају на који начин брину о безбедности грађана.
Пројекат реализују Министарство унутрашњих послова и Министарство просвете уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја, удружења „Карика“ и мисије ОЕБС-а у Србији.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *