Помоћ из Торина за педесет четворо деце Заставиних радника

Педесет четворо деце Заставиних радника чланова Самосталног синдиката добила је новчану помоћ у укупној вредности од 2,4 милиона динара од Асоцијације Торини СОС Југославија из Торина.

Удружење уз помоћ хуманих људи из Италије већ двадесет година помаже деци радника Заставе кроз значајне донације.

Организација СОС Југославија из Торина је већ 20 година присутна у Крагујевцу и уз сарадњу са Самосталним синдикатом металаца улаже значајна новчана средства у адаптацију објеката.

Удружење, уз неколико хуманитарних организација из Италије, помаже деци из најугроженијих делова нашег града.

Сваки донатор из Италије брине о једном детету из породица радника Заставе, које на годишњем нивоу од ове организације добијају значајну финансијску помоћ.

Од Асоцијације СОС Југославија из Торина педесет четворо деце добило је новчану помоћ у укупној вредности од 2,4 милиона динара.

Поред бриге за породице из Крагујевца Енрико Виња, председник удружења СОС Југославија, основао је и Удружење СОС Косово и Метохија преко кога помаже деци и породицама на Косову донирајући им новац, храну и гардеробу.

Као новинар и публициста снима филмове о тешком животу Срба на Косову и Метохији и користи сваку прилику да, преко италијанских медија, јавности пренесе истину о Космету и српском народу.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.