Помоћ за трогодишњу Сару Николић

Трогодишња Сара Николић болује од ТСЦ туберозне склерозе –ретке и непредвидиве мултисистемске болести до које долази мутацијом гена.

Налази магнетне резонанце главе региструју преко 17 туморских промена на кожи трупа, лица и главе.

Примаран је преглед у Texas Children’sHospital у Хјустону ради додатних дијагностичких прегледа на основу којих ће се знати који би хируршки захват био најбољи за Сару, као и спровођење самог захвата. Слањем поруке 948 на број 3030 помажемо Сари да победи тешку болест.

Сара је рођена као здраво дете из уредно вођене прве трудноће.

Са три месеца добија први епилептички напад, након кога, детаљним испитивањем лекари постављају дијагнозу ТСЦ туберозна склероза која је молекуларно генетском анализом узорка Сарине крви, потврђена у Шпанији.

Туберозна склероза је ретка и непредвидива болест – од готово неприметног стања до потпуне нефункционалности и тешке душевне заосталости која је често праћена доброћудним и злоћудним туморима на свим органима.

Сара је на учесталим контролама код неуролога, кардиолога, нефролога, офтамолога, физијатра и педијатра.

Свакодневно су јој потребне разне врсте стимулација и терапија.

Коло српских сестара у Крагујевцу узело је учешће у организовању хуманитарне акције за помоћ малој Сари.

Сара прикупља средства за операцију у иностранству, специјалистичке прегледе, рехабилитацију, логопедско-дефектолошке и психолошке третмане, као и за путне трошкове и смештај.

Сара је весело и љубављу окружено дете.

Слањем поруке 948 на број 3030 помажемо Сари да добије шансу за срећно детињство.

Извештава новинар РТК Милица Раденковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *