Понављање избора у Крагујевцу на 11 бирачких места

Након парламентарних, покрајинских и локалних избора који су одржани 21. јуна, од 168 биралишта у Крагујевцу утврђено је да је до нерегуларности дошло на 11 бирачких места.

Републичка изборна комисија је реаговала на достављене записнике са тих бирачких места а нерегуларности се односе на неслагање записника са укупним бројем бирача и листића који су се нашли у кутији.

Избори на 11 бирачких места на подручју града Крагујевца биће организовани 1. јула од 7 до 20 часова, за парламентарне изборе.

Избори на три изборна места за локалне изборе у Крагујевцу биће поновљени у недељу 28. јуна.

Чланови бирачког одбора прошли су неопходну едукацију почетком године и добили детаљне инструкције које се односе на рад у бирачким одборима током избора.

Ипак, дошло је до грешака а Републичка изборна комисија је утврдила да је се на 11 места на територији града Крагујевца на која су долазили бирачи избори понављају због утврђених нерегуларности.

Бирачи ће поново изаћи на изборе у среду 1. јула од 7 до 20 часова. За поновљено гласање биће формирани нови бирачки одбори.

Избори на Републичком нивоу биће поновљени на бирачком месту број 43 које се налази у основној школи “Ђура Јакшић“ у Месној заједници Филип Кљајић, број 57 у кафани “Краљица” у Месној заједници Корићани, број 60 у Месној заједници Бресница, 64 у Малим Пчелицама Новом насељу, број 69 у бараци Дома омладине у насељу Станово, на бирачким местима број 81 и 83 у Основној школи “Драгиша Луковић Шпанац“ у насељу Белошевац, на бирачком месту број 100 у Месној заједници Грошница, 110 у Месној заједници Јовановац, на бирачком месту број 151 у Дому културе у Ђуриселу и 159 у Основној школи “Мирко Јовановић” на Аеродрому.

На биралишта ће поново изаћи и грађани који су гласали за листу на локалним изборима на три изборна места: у Месној заједници Корићани, Станово и Драгобраћа.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *