Попуњени капацитети у крагујевачком Дечјем одмаралишту на Копаонику

Сви капацитети у крагујевачком Дечјем одмаралишту на Копаонику су попуњени, а приход од боравка гостију у јануару износио је више од осам милиона динара.

Директор Центра за образовање, у чијој је надлежности од краја прошле године Дечје одмаралиште на познатој планини, Никола Спасић каже да гости долазе из целе Србије, али и Црне Горе, јер су цене боравка, у поређењу са другим угоститељским објектима на Копаонику изузетно повољне.

За Крагујечане важи посебан ценовник јер је овај објекат, који ради свих 12 месеци, у власништву града Крагујевца.

У Центру за образовање кажу да су снизили цене боравка у Дечјем одмаралишту на Копаонику, а план је да овај крагујевачки објекат у наредном периоду посете сви директори основних школа у Крагујевцу, представници Предшколских установа и Савета родитеља како би се унапредили услови за боравак деце.

Неопходно је да видимо шта треба поправити, јер годинама уназад није улагано, наводи Спасић.

Упркос томе, услови за боравак малишана су добри, па није јасно због чега сви основци и предшколци не долазе у Дечје одмаралиште у већем броју.

Руководство Центра за образовање посебну ће пажњу у наредном периоду посветити организацији наставе у природи која траје за време школске године, те ће родитељима крагујевачке деце бити понуђен поравак у Дечјем одмаралишту по веома повољним ценама.

Седам пуних панисона за предшколца кошта 5600 динара, за ученике од првог до четвртог разреда боравак кошта 6300 динара.
Посебан ценовник важи за Крагујевчане и када није реч о настави у природи, па смештај са исхраном дневно кошта од 1200 до 2100 динара.

Центар је од Артема добио 35 кревета, а уплану је и набавка новог намештаја и уређење соба.

Јавно предузеће Национални парк Копаоник градиће стазу преко пута одмаралишта намењену деци предшколског и школског узраста, тако да малишани који бораве у крагујевачком објекту неће морати да иду на стазе где скијају професионални скијаши, већ ће моћи да се санкају и уче прве кораке у скијању.

Дечје одмаралиште располаже са 220 лежајева који су распоређени у три блока.

У претходном периоду комплетно је сређена кухиња, замењене су инсталације и плочице, опрема је остала али је исправна.

Пре годину дана замењени су прозори, а објекат је комплетно покривен интернетом.

Извештава Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *