Пораст броја корисника социјалне новчане помоћи

Центар за социјални рад „Солидарност“, током 2019. године бележи благи пораст Захтева за остваривање различитих облика материјалне помоћи.

Најдоминантније су пријаве за добијање новчане помоћи, затим насиља у породици као и за смештај корисника у установе социјалне заштите.

У Крагујевцу,од укупног броја становника, 10 одсто је обухваћено социјалном заштитом.

За новембар месеце новчану социјалну помоћ примило је близу три и по хиљаде породица.

Додатак за негу и помоћ другог лица прима 1339 грађана, право на једнократну новчану помоћ остварило је 4464 Крагујевчана.

Особама које су у тешкој материјалној ситуацији најпотребније су основне животне намирнице, лекови, средства за лечење.

Током предстојеће године, један од приоритета биће, активација корисника новчане социјалне помоћи на пословима у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

Делатност Центра је пре свега, социјална заштита, социјални рад и породично-правна заштита регулисана Законом о социјалној заштити, Породичним, Кривичним законом, и кривично-правном заштитом малолетника.

Поред тога, Центар за социјални рад пружа финансијску подршку породицама са децом и неуморно ради на спречавању насиља у породици.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Пораст броја корисника социјалне новчане помоћи”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *