Пораз Економца у првој утакмици Лиге шампиона

Играчи Економца поразом су почели десету сезону у УЕФА футсал Лиги Шампиона. Они су у првој утакмици турнира главне рунде, који се одржава у Крагујевцу изгубили од Чешког првака, екипе Хрудима са 6:3.

За пласман у наредну рунду елитног такмичења први услов је да Економац вечарас од 20 часова и 30 минута савлада Украјински Керсон.

Утакмцу вечерас можете погледати на нашем програму од 23 часа.

Мало ко је очекивао да ће Економац прекинути серију успеха у међусобним дуелима са најболјим чешким тимом. Хрудим је врло брзо, после непуна три минута дошао до предности поготком Фелипеа. Исти играч је минут пре краја првог дела удвостручио стечено вођство, а додатни пех за крагујевачки тим био је црвени картон Момчиловића непосредно пред одлазак играча на одмор.

У наставку, најпре је Евертон повисио вођство на 3:0, да би трачак наде вратио Матијевић, ефектним голом у 29. минуту. Предност у претходне оквире вратио је Дрозд, али је Економац, пошто су прецизни били Талес и Игор, на нешто више од три минута пре краја пришао на само гол заостатка. Испоставило се да није било довољно умешности за прокрет, Хрудим је преко Макса и Фелипеа у завршници сусрета потврдио тријумф у хали Језеро.

Упркос поразу, Економац није остао без шанси да се пласира у наредну, елитну рунду Лиге шампиона. Први и неопходан услов је да у мечу другог кола савлада украјинског првака, екипу Керсона, баш као што је то учинио у прошлој сезони.

Сигуран на старту турнира, био је актуелни европски првак, шпански Интер који је са 3:0 савладао Керсон.

Публика је имала прилике да види први пут на делу на паркету крагујевачке хале најбољег планетрног играча, Рикардиња, чија је појава изазвала велико интересовање, а његово опхођење према љубитељима футсала и најмлађима истинско дивљење.

Извештава новинар РТК Зоран Спасојевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.