Породице деце погинуле у саобраћајним несрећама са министрима Гораном Весићем и Братиславом Гашићем

Мајка Николине Јанковић, девојчице која је 7. децембра 2022. године умрла од последица саобраћајне несреће када је на пешачком прелазу ударио аутомобил, Вера Јанковић изјавила је да реалност показује да превенција саобраћајних несрећа не даје очекиване резултате и да, заједно са другим родитељима, мисли да казнена политика мора бити знатно оштрија.

Породице деце погинуле у саобраћајним несрећама примили су министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и министар унутрашњих послова, Братислав Гашић.

Родитељи траже да се пооштре казне за одговорне у несрећама у којима су њихова деца изгубила животе.

Делегација родитеља разговарала је у Палати Србија са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем и министром полиције Братиславом Гашићем о доношењу бољих казнених закона и метода превенције саобраћајних несрећа.

Родитељи траже да оштрија казнена политика подразумева 15 до 30 година затвора, на чему ће, како је рекла Јанковић, радити наредних пар недеља и месеци заједно са министарством правосуђа, министарством унутрашњих послова и министарством за саобраћај.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић најавио је да ће заједно са министром полиције Братиславом Гашићем формирати координационо тело, које ће радити на измени законских прописа и превенцији саобраћајних несрећа.

Ново координационо тело чиниће више министара и сарађиваће са родитељима деце страдале у саобраћајним несрећама.

Весић је за понедељак најавио састанак родитеља са министарком правде Мајом Поповић како би се разговарало о понашању вештака у судским процесима.

Истог дана родитељи ће имати састанак и у Републичком јавном тужилаштву у вези са праксом тужилаца приликом процеса који се тичу саобраћајних несрећа.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *