Посао за младе научнике

У деканату Факултета медицинских наука девет младих докторанада потписало је уговор о раду и на тај начин добило посао на научним пројектима на овом факултету.

Они су се придружили групи од хиљаду најбољих младих научника, који су добили посао тако што су се јавили на конкурс Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је, први пут после осам година, позив за пријем већег броја младих докторанада на научне пројекте.

Позив је био отворен за 1000 најбољих младих научника који су редовни студенти и држављани Србије, млађи од 30 година и са просечном оценом са основних и мастер студија изнад 9.

У деканату Факултета медицинских наука, девет младих докторанада потписало је уговор о раду и добило посао на научним пројектима на овом факултету.

Том приликом проф. Др Владимир Јаковљевић, декан Факултета медицинских наука, честитао им је почетак каријере у истраживачком раду.

Конкурс је био расписан из свих области биомедицинских истраживања – медицине, фармације и стоматологије.

У оквиру другог круга у децембру, посао ће добити још 8 младих докторанада.

Да би се обезбедило да подршка младим научницима буде системска, континуирана и како би квалитет дошао до изражаја,

Влада је одлучила да оснује Фонд за науку који ће већ следеће године почети са радом.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *