Последња седница Скупштине града у овом сазиву

За последњу седницу, пред одборнцима обиман дневни ред, са чак 27 тачака.

Већином гласова усвојен је предлог о завршном рачуну града Крагујевца за 2019. годину, према коме је ту финансијску годину град завршио са суфицитом од 573 милиона динара.

Прихваћен је предлог о давању сагласности за краткорочни револвинг кредит Јавно комуналном предузећу Шумадија, прихваћени финансијски и извештаји о пословању за 2019. годину свих установа културе чији је оснивач град, затим Радио Телевизије Крагујевац, центра “Кнегиња Љубиц”, Апотеке Крагујевац, Дома здравља, Завода за хитну медицинску помоћ, Завода за стоматологију, Спортског привредног друштва.

Прихваћени су и планови пословања за 2020. годину Центра за социјални рад, Јавно стамбеног предузећа, Апотеке, Бизинис иновационог центра, Јавног предузећа “Путеви Крагуејвац”, потврђена именовања директора Јавно комуналног предузећа “Водовод и канализација” Крагујевац, а за директора Центра за неговање традиционалне културе “Абрашевић” именован нови, Владимир Ђорђевић.

Усвојен је оперативни план за одбрану од поплава на територији града, одлуке о јавним паркиралиштима, као и минималне накнаде за рад принудног управника у стамбеним зградама.

Највећу пажњу одборника изазвале су тачке из области просторног планирања, плана генералне регулације “Насеља Денино брдо” односно блока оивиченог улицама садашњег Тенкодрома у насељу Аеродром, где се планира изградња Ателетског стадиона.

Надовезана тачка о актима које је донео градоначелник за време ванредног стања и теме нових урбанистичких решења покренуле су расправу о продаји градског грађевинског земљишта.

Чланица Градског већа за здравство и социјалну заштиту Гордана Дамњановић захвалила се свим здравственим установама и појединицима, а посебно Иституту за јавно здравље на непрекидном раду током ванредног стања због коронавируса из кога је Крагујевац изашао са 71 оболелим.

Сумирајући рад градског парламента у мандату који истиче, предеседник Мирослав Петрашиновић је истакао да Крагујевачка скупштина може да послужи као пример другим градовима с обзиром на начин како су се одвијале аргументације власти и опозиције.

Сагласношћу одборниче већине, Ђурђевданску награду ове године понеће: Катарина Бабић за област уметности, проф.др Предраг Ђурђевић за област медицине, Јелена Миловановић за новинарство, Горан Николић за спорт, доо Сунце Маринковић за приватно предузетништво, Љубиша Шљивић за хуманитарни рад, Удружење Арсенал фест за промоцију града Крагујевца у земљи и иностранству.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *