Последње припреме Крагујевчана за најрадоснији хришћански празник

Након Бадњег дана, за најрадоснији хришћански празник, Божић, припрема се мрсна храна.

На празничној трпези главна су јела од којих су се верници узджавали током Божићног поста: месо, сир и јаја.

Продавци кажу да је потражња за месом велика, док се сухомеснати произвди ове године слабије продају.

Време празника је период када је и већа куповина и већа продаја, па су отуда веће и гужве на пијацама.

Пред Божић, највише се продаје свеже прасеће месо и роштиљ, док тезге са сухомеснатим производима купци ове године ређе посећују.

Поред припреме свежег меса и мрсних јела, на празничној трпези наћи ће се и салате: рен, сладак купус, зелена салата и млади лук. Божићна трпеза биће обогаћена и сармом или куваним купусом.

Божићни празници су период када је приметан велики број људи на пијацама и у продавницама, а кесе су пуне намирницау великим количинама.

Извештава Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *