Након Бадњег дана, за најрадоснији хришћански празник, Божић, припрема се мрсна храна.
На празничној трпези главна су јела од којих су се верници узджавали током Божићног поста: месо, сир и јаја.
Продавци кажу да је потражња за месом велика, док се сухомеснати произвди ове године слабије продају.
Време празника је период када је и већа куповина и већа продаја, па су отуда веће и гужве на пијацама.
Пред Божић, највише се продаје свеже прасеће месо и роштиљ, док тезге са сухомеснатим производима купци ове године ређе посећују.
Поред припреме свежег меса и мрсних јела, на празничној трпези наћи ће се и салате: рен, сладак купус, зелена салата и млади лук. Божићна трпеза биће обогаћена и сармом или куваним купусом.
Божићни празници су период када је приметан велики број људи на пијацама и у продавницама, а кесе су пуне намирницау великим количинама.
Извештава Наташа Радивојевић.