Последње припреме за прославу Васкрса

Већина Крагујевчана ће Васкрс прославити у кругу породице. Припреме за обележавање највећег хришћанског празника приводе се крају.

Дан пред Велики петак на пијаци на Аеродрому ситуација је уобичајена и нема гужве.

Понуда је разноврсна, а на тезгама, поред воћа, поврћа и орашастих плодова, има и домаћих производа, попут разних врста салата, ајвара, џемова.

Највећа је потражња за јајима, која у зависности од врсте и класе, коштају од 14 до 25 динара. Продају диктира кућни буџет.

Поред јаја, на врху списка за куповину су риба и месо, као неизоставни делови празничне трпезе.

Крагујевчани који се снабдевају на овој пијаци задовољни су понудом и пажљиво бирају намирнице. Празник ће, кажу, прославити скромно, у кругу породице.

Иако је богатој празничној трпези тешко одолети, апетит би требало ускладити са здрављем и бити умерен не само у храни, већ и у пићу.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *