Пост-објектна уметност Наде Арнаут у СКЦ-у

Необична пост-објектна или визуелна уметност представљена је Крагујевчанима у галерији Студентског културног центра.

Изложба „Поинт оф перцепшн“ уметнице из Требиња, Наде Арнаут конципирана је тако да се фокус уметничког рада постави на процес његовог настанка.

Изложба садржи пет радова и отворена је 20-ак дана.

Феномен настајања једног уметничког дела, према речима уметнице Наде Арнаут, битнији је него његова материјална појава у неком простору.

Уметнички рад се не треба посматрати као готов производ представљен посматрачима, већ као целокупан процес – како је дело настало, колико се рада, времена и труда у стварању уметничког рада утрошило.

За пост-објектну или визуелну уметност карактеристично је што се уметник опредељује за природна средства и материјале, па се, сходно томе, на изложби могу видети искоришћене бомбоне, прашина и трагови обрисаних уметничких дела.

Поставка у оригиналу садржи укупно 10 уметничких радова, али је због транспорта из родног Требиња Наде Арнаут и простора у галерији СКЦ-а, изложено пет.

Изложба је у галерији Студентског културног центра отворена наредних 20-ак дана.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *