Постaвљен камен темељац за ново дечје одмаралиште на Бешњаји

У присуству градоначелника Крагујевца Николе Дашића и Славољуба Милановића, оца преранио преминулог Богдана који је иницирао и делом финансирао изградњу, ученици крагујевачких основних школа положили су капсуле са жељама у темељ будућег објекта.

Део средстава од 600 000 евра колико кошта изградња одмаралишта обезбедио је град Крагујевац а у плану је улагање и у путну инфрастктуру.

Седамдесетех и осамдесетих година прошлог века дечје одмаралиште на Бешњаји било је омиљено излетиште за децу школског узраста која су на чистом ваздуху пахађала наставу у природи.

Годинама уназад објекат није био у финкцији што је довело до потпуног урушавања.

На месту где се налазило старо одмаралиште положен је камен темељац за нов објекат у чије су темеље ученици основних школа Милутин и Драгиња Тодоровић и Светозар Марковић положили капсулу са жељама.

Заједничка идеја локалне самоуправе и оца прерано прминулог стручњака у области информационих технологија Богдана Милановића чије ће име носити нов објекат резултирала је почетком радова и постављањем камена темељца који је постављен данас.

Циљ локалне самоуправе је да улагањем у изградну новог одмаралишта омогући наредним генерацијама да бораве у природи на чистом ваздуху као и да покрене низ активности усмерених на оживљавање туризма на овом подручју које је познато као ваздушна бања.

Ново Дечије одмаралиште имаће приземље и два спрата са 93 лежаја, кухињом и трпезаријом капацитета 300 оброка дневно.

У зависности од врменских услова крај изградње очекује се крајем наредне године док би одмаралиште треебало да почена са радом 2025. године.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *