Постављен први зелени зид у Крагујевцу

Еколошко удружење љубитеља кампова у сарадњи са градском управом и Канцеларијом за младе Крагујевац, реализује пројекат под називом „Буди неко-буди еко“.

Активисти удружења намеравају да на неколико локација у граду формирају зелене зидове и на тај начин обогате зелене површине. Најпре су озеленели зид Канцеларије за младе.

Пројекат има за циљ да на неколико локација у граду формира „зелене зидове“, урбане џепове и одржи радионице о инфраструктурним могућностима града Крагујевца у погледу израде зелених кровова и додатног озелењавања слободних површина у урбаној средини.

Активисти удружења „Буди неко-буди еко“ желе да прикажу еколошко образовање, деце, младих и шире заједнице о важности очувања и повећања површина под зеленим покривачем у градском језгру и шире.

Канцеларије за младе, налази се у самом центру града. Једина је у Србији добила свој зелени зид, на коме је засађено 12 различитих биљака.

Један од разлога зашто је први зелени зид формиран баш на фасади Канцеларије је симболичан. Велики број младих окупља се упрво на овом месту.

У наредном периоду, Еколошко удружење љубитеља кампова има у плану озелењавање кровова.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *