Постављена рампа за децу са инвалидитетом у обданишту Бубамара

Како би деца са посебним потребама, али и малишани са инвалидитетом лакше улазили у вртић „Бубамара“ постављена је приступна рампа.

У Предшколској установи „Ђурђевдан“ наводе да  је осим у „Бубамари“ и у обданишту „Чуперак“  уређен простор за децу која имају посебне потребе, а за ове намене издвојено је 113 хиљада динара.

Посао израде приступних рампи поверен је предузећу за професионалну рехабилитацију особа са инвалидитетом „Шумадија“.

Малишани којима је неопходна подршка приликом кретања однедавно могу без потешкоћа да уђу у вртић „Бубамара“. Раније је процес уласка у објекат био тежак јер је деци било потребно пуно напора да пређу неколико степеника.

Прилазна рампа постављена је са бочне стране степеништа, а осим равне површине под углом, по којој се несметано крећу инвалидска колица, рампа има и рукохват  који је од великог значаја за све који иду пешке.

Посао израде приступних рампи град Крагујевац поверио је предузећу за професионалну рехабилитацију особа са инвалидитетом  „Шумадија“.

У њиховим производним радионицама израђују се рампе у складу са свим прописаним стандардима.

У Градској управи наводе да ће у наредном периоду поставити још десет приступних рампи у оквиру Предшколских установа  „Ђурђевдан“ и „Нада Наумовић“.

Приступне рампе које ће омогућити лакше кретање деци са посебним потребама и особама са инвалидитетом  биће постављене и  у свим школама у наредном периоду. 

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *