Потписан Колективни уговор за запослене у органима и службама града Крагујевца

Нови Колективни уговор за запослене у органима и службама града Крагујевца радницима гарантује већа права и повољније услове рада у односу на претходни.

С обзиром на то да Колективним уговором нису обухваћене зараде запослених, јер се то питање решава на републичком нивоу, овим документом су дефинисани други начини за побољшање њиховог материјалног статуса.

Градоначелник Никола Дашић и представници репрезентативних синдиката потписали су Колективни уговор за запослене у органима и службама града Крагујевца.

Иако су преговори трајали дуже него што је уобичајено, сви потписници су задовољни оним што је договорено.

Запослени у градским органима и службама обављају послове кључне за функционисање локалне самоуправе и свакодневни живот Крагујевчана.

С обзиром на то да су њихове зараде, према речима градоначелника Николе Дашића, знатно ниже од зарада запослених у другим јавним предузећима, потписивањем новог Колективног уговора створени су услови за побољшање њиховог материјалног статуса.

Ово је други Колективни уговор за запослене у органима и службама града Крагујевца и примењиваће се у наредне три године.

Претходни је потписан 2018. на иницијативу синдиката.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *