Потписан Споразум о сарадњи Економског факултета и компаније „Јанфенг“

Представници Економског факултета Универзитета у Крагујевцу и компаније „Јанфенг“ потписали су данас Споразум о сарадњи.

Потписивањем овог документа формализована је досадашња успешна сарадња Економског факултета и лидера у производњи делова за унутрашњост аутомобила најпознатијих светских произвођача.

Обезбедити студентима да практично примене стечена теоријска знања, један је од основних циљева Економског факултета Универзитета у Крагујевцу.

Због тога ова образовна установа настоји да успостави сарадњу са свим релевантним домаћим и иностраним  компанијама које послују у нашој земљи.

Међу њима је и кинески „Јанфенг“, лидер у производњи делова за унутрашњост аутомобила најпознатијих светских произвођача.

Кинеска компанија „Јанфенг“ у Крагујевцу послује од новембра прошле године.

Тренутно запошљава око 400 радника, а како је недавно најављено, у плану је да до краја 2023. године у овој компанији буде ангажовано још 800 људи.

„Јанфенг“ послује на више од 240 локација широм света, што је, између осталог, препоручује као поузданог партнера образовном систему.

„Јанфенг“ је, поред компаније „Фијат Крајслер аутомобили Србија“, један је од значајнијих партнера Економског факултета у реалном сектору, а у најави је и успостављање сарадње са немачким Сименсом.

Ова образовна установа је у последње четири године потписала споразуме о сарадњи са готово свим финансијским институцијама, банкама и осигуравајућим друштвима у Србији.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *