Потписан споразум о сарадњи између Економског факултета и ЈКП „Шумадија“

На Економском факултету у Крагујевцу, потписан је споразум о сарадњи између ове високошколске установе и ЈКП „Шумадија“.

Циљ потписивања Споразума је повезивање високообразовне установе и јавног сектора, ради унапређења науке, иновација и технолошког развоја, а кроз спровођење конкретних активности које имају образовну примену.

Економски факултет и ЈКП „Шумадија“ унапредиће сарадњу која се односи на повезивање студената, сарадника, професора и запослених у у овом градском комуналном предузећу.

Намера потписника споразума је да се организују заједничке активности на истраживачко-развојним и иновационим пројектима, а који ће се базирати на научној основи и практичној примени.

Сарадња ће се одвијати кроз гостујућа предавања, обављања стручне праксе, образовне програме, заједничко организовање, унапређење инфраструктуре, као и научно-истраживачке активности.

Економски факултет у Крагујевцу и ЈКП Шумадија, на овај начин успоставиће активности које ће имати образовну, примењену и развојну димензију, речено је приликом потписивања Споразума о сарадњи.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *