Потписан Споразум о сарадњи локалног омбудсмана и Градског правобранилаштва

Решавање спорова мирним путем и смањење броја судских поступака, укључујући и њихове трошкове, основни је циљ потписивања Споразума о сарадњи локалног омбудсмана и Градског правобранилаштва.

Идеја је успопстављање медијације или посредовања у случајевима заштите људских и мањинских права, као и поступања пред органима, установама и предузећима чији је оснивач град Крагујевац.

На адресу локалног омбудсмана током прошле године приспело је око 1.100 прутужби грађана на рад управа, установа и предузећа чији је оснивач град Крагујевац.

У циљу решавања проблема, остваривања и заштите људских и мањинских права, спроведено је 19 поступака медијације.

С обзиром на значај мирног решавања спорова, потписан је Споразум о сарадњи локалног омбудсмана и Градског правобранилаштва.

Крагујевац је први град у Србији у коме је пре 20 година основана канцеларија заштитника грађана, а потписивањем овог споразума, постао је и први град у коме је успостављен овај вид сарадње између локалног омбудсмана и Градског правобранилаштва.

Потписивању Споразума о сарадњи присуствовали су начелници Градских управа и директори јавних и јавних комуналних предузећа и установа чији је оснивач град Крагујевац.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *